sklep@ole.pl, +48 61 855 20 85

Ako sa zbaviť rybiek z kúpeľne, 5 účinných spôsobov

07-10-2023

Rybky cukrové sú malé nočné hmyzy, ktorých farba a tvar pripomína strieborný pancier. Hmyzy sa najčastejšie vyskytujú v kúpeľniach.

Odkiaľ sa berú rybky v dome?

Rybky cukrové sa najčastejšie vyskytujú na teplých a vlhkých miestach, kde nie je prístup k svetlu. Rybky v kúpeľni sa môžu objaviť v každej miestnosti, ale najčastejšie sa dajú stretnúť v toalete. Rybka, nie bez dôvodu nazývaná cukrová, sa živí zvyškami a drobkami potravy obsahujúcimi cukor, konzumuje tiež hmyz a produkty obsahujúce celulózu.

Odkiaľ sa berú rybky v kúpeľniach?

Rybky v kúpeľniach milujú vlhkosť vzduchu, preto sa často vyskytujú v toaletných priestoroch. Nedostatočná ventilácia výrazne prispieva k výskytu kúpeľňových hmyzov.

Rybky v kuchyni, ako sa ich zbaviť?

Hmyzy ako rybka cukrová, ktoré sú označované ako kúpeľňové hmyzy, sa presúvajú do kuchynského priestoru hlavne v hľadaní potravy. Ak chcete zbaviť sa rybiek, musíte sa postarať o obmedzenie prístupu k potrave.

Preložiť viac tipov: Ako navrhnúť toaletu pre osoby s obmedzenou schopnosťou?

Bojíte sa rybikov?

Žerie rybik cukrový?

Rybiky sú neškodné hmyz, ktorý napriek svojmu nepríjemnému vzhľadu nie sú nebezpečné pre človeka. Rybik cukrový, ktorý sa bojí svetla, predstavuje hrozbu pre ostatné hmyzie a knihy. Vlhkosť vytvára veľké škody na miestach, kde majú prístup k celulóze.

 

Rybik cukrový

Skontrolujte tiež: Exploatačné materiály pre toalety

5 najúčinnejších spôsobov, ako sa zbaviť rybikov v kúpeľni

Domáce spôsoby na zbavenie sa rybikov z domu sú najčastejšie kladené otázky. Zbavenie sa rybikov je možné dvoma spôsobmi, pomocou chemických prostriedkov alebo prirodzeným spôsobom.

Domáce spôsoby na rybiky - ako sa ich zbaviť?

1. Pri hľadaní spôsobov, ako sa vysporiadať s rybikmi, by sme sa mali najprv postarať o dostatočnú ventiláciu a udržiavať vhodnú teplotu v miestnostiach.

2. Obmedzenie prístupu k potrave znižuje riziko výskytu cukrových rybikov v iných miestnostiach. Na obmedzenie prístupu k potrave môžete použiť nádoby, ktoré rybikom neumožnia sa najesť.

3. Ocet na rybiky a škorica na rybiky
Dobrým riešením je roztok s prídavkom octu. Treba zmiešať pohár teplého octu s olejčekom z levandule alebo škorice, čím získame látku, ktorá rozptýlená v zákutiach najčastejšieho výskytu, pomáha ich odpudzovať.

4. Pascu v sklenenom pohári
Môžete tiež využiť jednoduchú pasca, ktorá sa dá vyrobiť za približne 15 minút. Pripravený pohár treba zvonka obaliť páskou, potom dovnútra pohára umiestnite trochu cukru, cukor je ideálnym lákadlom pre cukrové rybiky.

5. Medová krabička
Medová krabička, podobne ako sklenená pasca, je jednoduchá na vyrobenie. Potretý medom kartónik láka cukrové rybiky a nedovolí im uniknúť vďaka lepkavej konzistencii medu.

Domáce spôsoby na odstránenie cukrových rybiek sú účinné, keď v domácnosti žijú deti a zvieratá. Zvieratá, ako sú psy a mačky, určite pomáhajú zbaviť sa vlhkosti v domácnostiach. Ich prirodzený dravý inštinkt spôsobuje, že loví vlhkosť.

Pozrite si tiež: Príslušenstvo na upratovanie

Čo znamenajú sny?

Ako vysvetliť sen o červoch?

Sny o červoch majú symbolický význam, v závislosti od druhu sna môžu naznačovať rodinné hádky, zdravotné problémy, červy sú tiež znamením blížiacich sa nešťastí.

Autor: Katarzyna Szumska