sklep@ole.pl, +48 61 855 20 85

Nepostradatelné vybavení a označení veřejných toalet

16-05-2023

Co by mělo být v veřejné toaletě? Která řešení zajistí bezpečnost a pohodlí užívání? Jak navrhnout toaletu? Které koupelnové příslušenství je nezbytné a které je doplňkovým vybavením? Musíte pamatovat na mnoho aspektů. Pro někoho se to může zdát obtížné, jiní mohou nechtěně přehlédnout důležité záležitosti, zejména při zařizování WC pro osoby s omezenou schopností pohybu. Doporučujeme se seznámit s nejdůležitějšími body při navrhování veřejné toalety.

Co by mělo být v veřejné toaletě? Která řešení zajistí bezpečnost a pohodlí užívání? Jak navrhnout toaletu? Které koupelnové příslušenství je nezbytné a které jsou doplňkovým vybavením? Musíte pamatovat na mnoho aspektů. Pro někoho se to může zdát obtížné, jiní mohou nechtěně přehlédnout důležité otázky, zejména při zařizování WC pro osoby s omezenou schopností pohybu. Doporučujeme se seznámit s nejdůležitějšími body při navrhování veřejné toalety.


Obsah: 
1.   Toalety dříve a nyní
2.   Nejčastější problémy
3.   Větrání
4.   Značení WC
5.   Jak vybrat osvětlení v koupelně?
6.   Výběr vybavení koupelny krok za krokem
7.   WC mísy a pisoáry
8.   Umývárna ve veřejné toaletě
9.   Další vybavení
10. Toaleta pro osoby se zdravotním postižením
11. Bezpečnost v toaletě
12. Jak se starat o čistotu?
13. Shrnutí

veřejná toaleta, nápady, realizace

Toalety dříve a dnes

Toaleta se vyvíjela během staletí. První zmínky o veřejných toaletách sahají do Starověkého Říma. Tehdy to bylo místo, kde muži kromě vykonávání svých fyziologických potřeb také klidně povídali. Tato místa se nacházela pod širým nebem a výrazně se lišila od toalet, které známe v dnešní době. Dnes si každý cení své soukromí, proto se v toaletě musí cítit pohodlně. Dveře se zámkem, světlo na fotobuňku, zrcadlo nad umyvadlem a teplá voda jsou standardem, bez kterého moderní toaleta nemá právo existovat. Nicméně designéři se snaží předčit sami sebe v čím dál tím novějších a lepších řešeních, aby se v veřejné toaletě cítili jako v domácím útulku. Není pochyb, že v budoucnu budou tyto toalety plně automatizované a vše bude kontrolovat počítač. Ale než se tak stane, toaleta bude pro mnoho lidí stále spojována s nečistotou a nepříjemným zápachem. V posledních letech se díky různým propagačním programům problém veřejných toalet stal méně trapný. Je to nyní téma, o kterém se může bez ostychu diskutovat.

Nejčastější problémy ve veřejných toaletách

Často se vyskytující problémy spojené s veřejnými toaletami jsou obvykle důsledkem nesprávného návrhu a nedostatečné údržby. V závislosti na typu budovy, např. obchodní centrum, škola, nemocnice, kancelář atd., mají jednotlivé toalety sloužit různým skupinám lidí. Logické je, že v závislosti na cílových uživatelích budou mít určité specifické požadavky pro jednotlivé toalety. Muži, ženy, děti nebo osoby s postižením mají odlišné potřeby a právě tento faktor určuje vybavení toalet. Navíc toaleta přátelská k lidem by měla zohledňovat také kulturní a etnické potřeby.

Snad každý z nás měl tu čest využít veřejné toalety. A právě tady se rodí otázka, zda to lze skutečně považovat za příjemný zážitek? Nedostatečné osvětlení, zatopená podlaha, nedostatek toaletního papíru, nepříjemný zápach účinně vyvolávají pocit odporu při samotné myšlence na tato místa. Klíčem k prolomení tohoto obrazu je navrhnout toaletu tak, aby splňovala šest nejdůležitějších požadavků, a to musí být:

  • Čistá a suchá
  • Dobře větraná
  • Snadno udržovatelná
  • Správně rozvržená
  • Přátelská k osobám s postižením
  • Dobře vybavená.

Níže představujeme zlatá pravidla a inovativní řešení, která zajistí, že veřejné toalety budou spojovány s epitety jako "upravené", "pohodlné" nebo "hygienické".

Klika od dveří je nezpochybnitelným hnízdem bakterií, zejména na veřejném místě, kde se pohybuje mnoho lidí. Nejlepším řešením tohoto problému je... neumísťovat vstupní dveře. Tento nápad byl zahájen před asi 20 lety. Aby byla přesto zajištěna soukromí, může být při návrhu místnosti zahrnut labyrint chodeb.

Větrání

Kromě toho tato praxe zlepšuje větrání uvnitř toalety, co je velmi důležitá záležitost. Zajištění správného větrání pomáhá předcházet vlhkosti v místnosti a následnému vzniku plísní. Vzduch z toalety by měl být odváděn ven pomocí automatických systémů, které se skládají z odsávacích ventilátorů a, pokud je to možné, větracích potrubí a mřížek. Měly by být umístěny tak, aby každá část toalety byla v dosahu 3 m od vstupu ventilátoru nebo mřížky. Výhodné by bylo také umístit větrací mřížky blízko samotného záchodu, aby znečištěný vzduch byl rychle odstraněn, než se stihne rozšířit do jiných částí toalety. Výměna vzduchu by měla být zajištěna také blízko úrovně podlahy u umyvadel, což chrání před příliš vysokou vlhkostí. Tento vzduch by neměl být vypouštěn do výšky 2 m nad chodníkem a 5 m od vstupu čerstvého vzduchu. Části nového vzduchu se čerpají přímo ze venku nebo z sousední budovy, pokud je tato budova trvale klimatizována nebo přirozeně větrána. V prvním případě zavádíme menší množství vzduchu ve srovnání s tím, který jsme vytlačili. Díky tomu je v toaletě nižší tlak a možnost zatížení vzduchu vstupujícího do sousední místnosti je minimalizována.

Aby co nejvíce eliminovat dotykové operace, místo klasických zařízení lze použít elektronické, vybavené fotokomorou, jako například splachovací ventily nebo bezdotykové baterie. V blízké budoucnosti by mělo být standardem, že vše, co dosud vyžadovalo fyzický kontakt, bude vybaveno pohybovými senzory.

Označení WC, tedy jak se dostat do koupelny

Při návrhu je třeba být pozorný a vyhnout se tomu, aby vstup do mužských veřejných toalet po otevření neodhaloval přímo oblast pisoárů nebo plochu zrcadla odrážející takovou oblast. Důležitou otázkou je také vhodné směrové označení toalet, které umožňuje snadné dosažení cíle. Toaleta by neměla být umístěna příliš daleko. Čím blíže hlavním frekventovaným oblastem, tím lépe - tímto způsobem nevystavujeme starší osoby, osoby se zdravotními problémy a dbáme o pohodlí osob s náhlou potřebou použití toalety. Je také důležité si uvědomit, že šipky směrového značení by měly být dobře viditelné, aby osoba, která je zajímá, nemusela trávit čas ptáním se na cestu. Oznaczenia toalet by měla kontrastovat s pozadím, na kterém jsou umístěny (např. černé znaky na bílém pozadí), zatímco kresba by měla být jednoduchá a konkrétní, aby ji mohly snadno rozlišit osoby se špatným zrakem a starší osoby. Proto fantazie není v této věci nutná.

Označení toalet kovovými kruhovými

Jak vybrat osvětlení v koupelně?

Správně navržený osvětlovací systém nám umožní ušetřit elektrickou energii a zlepšit estetiku toalety. Vyhněme se tmavému světlu, které způsobí, že toaleta bude působit jako špinavá. Při vytváření teplého a příjemného dojmu nám určitě pomůže přirozené osvětlení. Pokud však není možné využít okna jako zdroje tohoto světla, mějme na paměti, aby vybrané osvětlení nebylo příliš ostré. Umělé zdroje světla, jak pro celkové osvětlení, tak pro osvětlení nad umyvadly nebo zrcadly, by měly mít teplou barvu a intenzitu osvětlení by měla být minimálně 300 luxů. Dodržování těchto základních pravidel zajistí zlepšení atmosféry v veřejných toaletách, což zase povede k tomu, že uživatelé sami budou dbát o pořádek, vědouce, že taková místa mohou být pro ně příjemná.

Je také dobré se pokusit o osvětlení prostoru pomocí barev. Tento postup pozitivně ovlivní atmosféru. Barevný efekt lze dosáhnout pomocí světla a také prvků vybavení.Zrcadlo do koupelny na zeď Faneco Scandi LED měděné 600 x 600 mm

Vybavení koupelny krok za krokem

Lidé často neváží veřejných míst. Proto musí být materiály použité pro zařízení a vybavení veřejných toalet trvanlivé a odolné proti vandalizmu. Na trhu je k dispozici mnoho materiálů a z této široké nabídky je třeba vybrat ten nejvhodnější pro dokončení jednotlivých částí. Zde jsou příklady dobrých řešení:

» Podlaha

S ohledem na bezpečnost uživatelů je třeba minimalizovat riziko pádu, proto jsou vhodné protiskluzové keramické dlaždice, gres, terakota nebo přírodní kámen. Navíc je třeba zvolit materiál, který vydrží předpokládanou intenzitu provozu a je snadno udržovatelný.

» Stěna

Keramické dlaždice, přírodní kámen, dlaždice, nerezová ocel, hliníkové nebo smaltované panely, fenolová obkladová deska, skleněný blok. Určitě bychom měli vzdát se malby. Vzhledem k vlhkosti v toaletách bychom se měli také vyvarovat materiálů, které snadno nasáknou vlhkost nebo jsou vystaveny korozi (např. nedostatečně impregnované dřevěné povrchy, neželezné kovy). Obecně by měly být stěny obloženy něčím, aby veškeré stříkance nepronikaly do hloubky, ale mohly volně stékat.

Dlaždice s velkými rozměry jsou žádoucí kvůli snadnější údržbě. Jejich rozměry by měly být minimálně 100-200 mm.

» Strop

Deska z minerální vlny, vláknité sádrokartonové desky, panely nebo hliníkové lišty.

Pokud jsou nad nimi potrubí, lepší volbou bude použití podvěsného stropu, který zajistí snadný přístup v případě jakéhokoli selhání. Pokud však takový přístup není potřebný, vhodnější jsou vápencové desky, které je snadnější obnovit - stačí je přemalovat.

Toaletní mísy a pisoáry

Poměr armatur v toaletách by měl být následující: 1 WC a 1 pisoár pro muže a 2 WC pro ženy. Pokud je to možné, pisoáry a toaletní mísy by měly být instalovány paralelně pomocí společných potrubí.

Pisuary by měly být vybaveny splachovacím ventilem a automatickým systémem splachování. Při montáži je třeba dbát na zachování vhodných vzdáleností pro pohodlné používání a zajištění určitého soukromí. Pisuary by měly být jednotlivě zavěšené na stěně, s minimální šířkou 300 mm. Okraje by měly vyčnívat minimálně 30 cm od stěny. Pokud je toaleta vybavena dvěma nebo více pisuary, jeden z nich by měl být přizpůsoben výšce dítěte. Pro zajištění soukromí by měly být jednotlivé pisuary odděleny deskou o výšce nejméně 30×80 cm. Pro zajištění dostatečné suchosti lze na podlaze pod pisuarem nainstalovat mřížku z nerezové oceli, která zajistí dodatečný odtok.

WC mísy, stejně jako pisuáry, by měly být zavěšeny na stěně a vybaveny splachovacím ventilem a bezdotykovým systémem splachování, s tím rozdílem, že obvykle se setkáváme s ručním systémem splachování. Kabiny musí zajistit volnost pohybu, proto jejich rozměry nesmí být menší než 850×1500 mm. Každá kabina by měla být vybavena držákem na toaletní papír a věšáky do koupelny, umožňující zavěšení vnějšího oblečení a kabelek. Dále je možné nainstalovat skládací police na osobní věci. Deska oddělující jednotlivé kabiny by měla být pevná. Je třeba zajistit, aby byla připevněna ke stěně nebo stropu tak, aby neměla kontakt s podlahou, což usnadňuje čištění povrchu. Označení by mělo poskytovat spolehlivou informaci, zda je kabina v daný okamžik volná nebo obsazená. Pro zajištění sucha by měly být podlahy vybaveny odtokovými mřížkami.

Pisuar visící Faneco ocel černá

Umývárna v veřejné toaletě

  • Prostor kolem jednoho umyvadla: min. 1000 mm Umyvadla v veřejných toaletách by měla být dostatečně velká: minimálně 500 mm délky a 400 mm šířky. Následující vzdálenosti by měly být dodrženy:
  • Vzdálenost od protilehlé stěny pro jedno umyvadlo: min. 1000 mm
  • V případě, že jsou vedle sebe umístěny dvě umyvadla:

» min. 500 mm mezi stěnou a středem umyvadla

» min. 800 mm mezi středy dvou sousedících umyvadel

» min. 1200 mm od protilehlé stěny

  • Umyvadla umístěná pod pravým úhlem vůči sobě

Umývadla by měla být zabudována do koupelnových desek a umyvadlová mísa by měla být vyhloubením v této desce. Důležitým aspektem v dnešní době je otázka úspory vody, proto je třeba instalovat elektronické baterie nebo časové baterie. Ty zajišťují správný průtok vody v množství, které není větší než nezbytné. Navíc bezdotykové baterie eliminují kontakt, což přináší výhody z hlediska hygienického i úsporného.

Tlak vody a poloha kohoutu a umyvadla nesmí vytvářet možnost zasažení uživatele při aktivaci proudu vody.

V případě, že je toaleta vybavena alespoň 2 umyvadly, jedno z nich by mělo být přizpůsobeno výšce dítěte. Bohužel instalace umyvadel s ohledem na mladší uživatele toalet není standardem. Umyvadla se instalují mimo toaletní kabiny pro společné použití.

Nerezové umyvadlo do veřejných toalet Faneco

Umyvadlové baterie

Vyberte-li umyvadlové baterie pro veřejné toalety, existuje několik faktorů, které je dobré zvážit. Zde jsou některé důležité otázky:

  • Odolnost: S ohledem na vysokou intenzitu provozu ve veřejné toaletě je důležité vybrat baterie s pevnou konstrukcí a vysokou trvanlivostí. Vyberte modely vyrobené z odolných materiálů, jako je nerezová ocel nebo mosaz, které jsou odolné vůči korozi a poškození.

  • Automatický provoz: Umyvadlové baterie s automatickým senzorem jsou oblíbené ve veřejných toaletách díky své hygienické funkci. Díky senzoru se voda zapne automaticky po detekci rukou, což pomáhá šetřit vodou a minimalizuje šíření bakterií.

  • Regulace průtoku vody: Důležité je také přizpůsobit průtok vody. Ve veřejných toaletách se obvykle používají baterie s omezovači průtoku, které pomáhají šetřit vodou a snižují provozní náklady. Můžete také vybrat baterie s možností regulace průtoku, aby byl přizpůsoben individuálním preferencím.

  • Jednoduchá údržba: V případě veřejných toalet je klíčová jednoduchá údržba. Vyberte baterie, které jsou snadno udržovatelné a nevyžadují častý servis. Je dobré vybírat modely s dostupnými náhradními díly, které lze snadno demontovat a v případě potřeby vyměnit.

  • Energetická účinnost: Pokud se vám jedná o úsporu energie, hledejte umyvadlové baterie s nízkou spotřebou energie nebo napájené bateriemi nebo akumulátory. Je vhodné vybírat modely s funkcí automatického vypnutí po určité době, aby se zabránilo zbytečné spotřebě energie.

Stojící umyvadlová baterie s fotokomorou 2x1/2" 6V černá

Další potřebné prvky

Kromě výše uvedeného vybavení by měla být každá veřejná toaleta vybavena dalšími nezbytnými vymoženostmi:

Dávkovače mýdla

Při výběru dávkovačů mýdla do veřejné toalety je třeba zvážit několik faktorů. Za prvé, určete typ mýdla (tekuté, pěnové, kostka) s ohledem na preference a hygienu. Poté vyberte vhodný typ dávkovače (nástěnný, připevněný, volně stojící, automatický nebo manuální), s ohledem na dostupný prostor a preference uživatelů. Seznámte se s kapacitou dávkovače, aby se vyhnuli častému doplňování. Při výběru dávkovače věnujte pozornost hygieně, snadné obsluze a údržbě. Zkontrolujte soulad s hygienickými předpisy a standardy. Porovnejte ceny, značky a názory ostatních uživatelů. Nakonec zvažte estetiku a styl, které se hodí k výzdobě toalety.

Bezdotykový dávkovač tekutého mýdla 1l HIT Faneco černý

Papírové ručníky

  • Při výběru pojemníků na papírové ručníky do veřejné toalety je dobré zvážit několik důležitých faktorů.
  • Typ papírových ručníků: Určete, zda preferujete papírové listy nebo roličky na sušení rukou. Vyberte pojemník odpovídající zvolenému typu ručníků.
  • Typ kontejneru: Existuje několik typů kontejnerů na papírové ručníky, jako jsou nástěnné, připevněné k desce nebo volně stojící. Vyberte typ, který bude vhodný pro dostupný prostor a preference.
  • Snadný přístup: Ujistěte se, že kontejner na papírové ručníky poskytuje snadný přístup k ručníkům pro uživatele. Měl by být ergonomický a umožňovat pohodlné vytahování papíru.
  • Snadná údržba: Vyberte kontejner, který je snadno udržovatelný. Měl by být odolný, snadno čistitelný a umožňovat snadnou výměnu použitých ručníků.
  • Kapacita: Věnujte pozornost kapacitě kontejneru na papírové ručníky. Vyberte vhodnou kapacitu, aby se předešlo častému vyprazdňování. Vhodná kapacita závisí na intenzitě provozu a počtu uživatelů veřejné toalety.
  • Soulad s předpisy a standardy: Ujistěte se, že vybraný kontejner na papírové ručníky splňuje platné předpisy a standardy pro hygienu v veřejných prostorech.

Dispenser na papírové ručníky ZZ LUNA M Faneco matná ocel

Nabíječky nebo držáky na toaletní papír

Při výběru kontejnerů nebo držáků na toaletní papír pro veřejné toalety existuje několik faktorů, které je dobré zvážit.

Nejprve se rozhodněte, zda preferujete používání jednotlivých listů toaletního papíru, toaletních rolí nebo systému "jumbo roll" (velkých rolí papíru). Správný typ kontejneru nebo držáku závisí na zvoleném typu papíru.

Poté si všimněte snadného přístupu k toaletnímu papíru. Kontejner nebo držák by měl umožňovat pohodlné vytahování papíru pro uživatele a snadnou výměnu použitého papíru.

Důležitým faktorem je také snadná údržba. Vyberte kontejner nebo držák, který je snadno udržovatelný, odolný proti vlhkosti a zajišťuje hygienické skladování toaletního papíru.

Kapacita je dalším aspektem, který je třeba zvážit. Závisí na počtu uživatelů veřejné toalety a frekvenci výměny papíru. Vyberte kontejner nebo držák s odpovídající kapacitou, aby se předešlo častému vyprazdňování.

Nezapomeňte také na soulad s předpisy a hygienickými standardy na veřejných místech. Ujistěte se, že zvolený kontejner nebo držák splňuje platné předpisy.

Držák na toaletní papír 4 role Faneco ocel bílá

Toaleta pro osoby se zdravotním postižením

Toalety pro osoby se zdravotním postižením se vyznačují odlišnými předpisy. Velmi důležité je již při návrhu nebo rekonstrukci dveří - ty pro toaletu pro osoby se zdravotním postižením by měly být širší, aby uživatel na invalidním vozíku mohl snadno vstoupit dovnitř. S tím souvisí také vyhrazení dostatečného prostoru pro toaletu, který umožní manévrování vozíkem. Jedním z hlavních požadavků je umístění umyvadla tak, aby bylo dosažitelné z pozice sedící osoby, aniž by bylo nutné vstávat z vozíku. Dalšími důležitými aspekty jsou umístění úchytů a madel pro osoby se zdravotním postižením, které umožní samostatné používání toalety, a také sklopného zrcadla.

Více informací o vybavení pro toalety pro osoby s postižením najdete zde.

Uchytky pro umyvadlo pro osoby s postižením na desce fi 32 60 cm Faneco ocel matná

Bezpečnost v toaletě

Při navrhování veřejné toalety je třeba mít na paměti bezpečnost a pohodlí uživatelů. Všechny pracující potrubí by měly být skryty, s výjimkou konečných spojů s armaturou. Viditelné potrubí musí být chromované. Všechny kabely by také měly být pečlivě ukryty. Kromě toho je třeba se vyvarovat ostrých hran a zrcadla by neměla odstávat od stěny. Dalším opatřením, které není nutné, ale určitě zvyšuje standard veřejné toalety, je umístění dekorativních prvků, jako jsou například snadno udržovatelné rostliny nebo jemně osvětlené fotografie na stěně.

Jak efektivně udržovat čistotu v koupelně?

Když máme již perfektně navrženou a vybavenou toaletu, je třeba se starat o udržení odpovídající úrovně čistoty. Všeobecné úklid by měl být prováděn každý den. Je třeba dodržovat určitá pravidla, aby se zabránilo znečištění již vyčištěných oblastí před dokončením celého procesu. Nejprve bychom měli vyměnit všechny použité příslušenství. Poté vyhazujeme odpadky a zametáme podlahu. Následně čistíme a dezinfikujeme umyvadla, pisoáry a nakonec záchodové mísy. Po provedení těchto činností se pustíme do čištění zrcadel a leštění všech lesklých povrchů. Poté přichází na řadu stěny, příčky, police, otvory - čistíme bodově, tam, kde je to nutné. Nakonec umyjeme podlahu mokře. Poté nám již zbývá pouze zkontrolovat, zda bylo vše provedeno správně, a případně opravit chyby. Tyto činnosti by měly být dohlíženy. K tomu účelu se používá kontrolní karta čistoty, která se umístí na vnitřní stranu vstupních dveří do toalety.

Čištění toalet je třeba naplánovat v době, kdy neočekáváme velký provoz, což by bylo nepříjemné jak pro úklidový personál, tak pro uživatele. Nicméně čím více je toaleta navštěvována, tím více intenzivního úklidu vyžaduje. Musíme to dělat šikovně, aby jsme nebránili v užívání, ale zároveň abychom nedostali místnost do špatného stavu. Určitě musíme dbát na to, zda není nedostatek toaletního papíru, papírových ručníků, tekutého nebo pěnového mýdla (mýdla v kostce rozhodně nepoužívejte), zda je sušička na ruce funkční, a také zda je podlaha čistá a suchá, aby se minimalizovalo riziko uklouznutí. Musíme také pamatovat na to, že jednotlivé prvky, plochy, mají odlišné požadavky na intenzitu úklidu a pro ně jsou potřebné specializované čisticí prostředky, jako například čistící prostředky na toalety nebo přípravky na mytí podlah. Důležité je správně naplánovat harmonogram, který zajistí udržení čistoty na správné úrovni. Je také dobré správně vyškolit tým úklidového personálu.

Je je zřejmé, že výše uvedené praktiky budou bezcenné, pokud nebudeme dbát o vytvoření pocitu povinnosti v očích veřejnosti o péči o veřejné toalety. Musíme uživatelům dát najevo, že tato místa jsou pro nás všechny a proto musíme sami přispět k udržování pořádku. Pokud nebudeme respektovat veřejné toalety a práci ostatních, nemůžeme očekávat, že najdeme toto místo uklizené.

Kapalina na dezinfekci sedáku na záchodě 0,3 litru CWS boco

Shrnutí

Aktuálně používaná řešení nejsou ještě dostatečně ideální, aby nebylo možné je vylepšit. Některé záležitosti se zdají být velmi banální. Držáky papírových ručníků by měly být umístěny ne blízko umyvadel, ale poblíž odpadkových košů, čímž minimalizujeme problém s odpadky. Toalety ve školách jsou zvláště náchylné k nechvalně známým graffiti, proto je vhodné pokrýt stěny nebo příčky vhodnou chemickou látkou, která usnadní čištění tohoto typu kreseb. Kromě již zmíněného problému šetření vodních zdrojů je třeba věnovat pozornost minimalizaci spotřeby elektrické energie - zajistěním co největšího množství denního světla nebo instalací prvků, které toto světlo odrážejí, což posílí přirozené osvětlení objektu. Navíc je možné vybavit toalety vlastním zdrojem teplé vody. Systém bude moci být aktivován pouze v případě potřeby a pouze v takovém množství, které je požadováno. Jak je všeobecně známo, splachování vody v toaletách a pisoárech je velmi vážným zdrojem šíření bakterií. Ne každý dodržuje pravidlo, aby před provedením této činnosti zavřel víko. Pro ochranu lidí před kontaktem s bakteriemi lze použít inovativní řešení ve formě zpožděného splachování. Díky tomu budou uživatelé mít čas se odstranit na bezpečnou vzdálenost, kam bakterie nedosáhnou.

Veřejná toaleta na první pohled vypadá jako jednoduchý prostor. Nicméně, jak je vidět, navržení takového místa vyžaduje zvážení mnoha aspektů, aby se uživatelům zajistila bezpečnost a pohodlí při používání toalety. Na trhu se objevuje stále více inovativních řešení, která pomáhají splňovat moderní standardy.

Marcel Apola

Všechna práva vyhrazena. Žádná část publikace (text, grafika, obrázky, fotografie, soubory a další data) prezentovaná v internetovém obchodě OLE.PL nesmí být reprodukována nebo šířena v žádné formě a žádným způsobem bez předchozího povolení. Všechny obchodní značky, grafické znaky, vlastní názvy a další data jsou chráněny autorským právem a patří jejich vlastníkům.